Veilig Honk

Veilig Honk is een project van de gemeente Beemster in samenwerking met scholen, vrijwilligers en politie. De negen Veilige Honken hebben als doel om ervoor te zorgen dat de schoolgaande jongeren onderweg extra veilig zijn. Op de route tussen school en huis kan er van alles gebeuren; een valpartij, een lekke band of een pesterij. In die gevallen kunnen kinderen zich melden bij een van de Veilige Honken die zich bevinden op de gangbare fietsroutes.

logo veilg honkEen Veilig Honk is herkenbaar aan een speciaal bord dat is aangebracht bij de woning, het bord heeft merkbescherming. Een Veilig Honk heeft een fietspomp, een plakset en een EHBO-tas waarmee de bewoners kortdurende hulp aan de jongeren kunnen verlenen. Kan een bewoner niet zelf helpen, bijvoorbeeld bij een gepleegd strafbaar feit, dan wordt er naast het aanbieden van een luisterend oor en kalmerende woorden ook extra hulp ingeroepen.

Alle vrijwilligers zijn gescreend door de politie en zijn in het bezit van een verklaring omtrent het gedrag. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum Purmerend, telefoonnummer (0299) 452 452.

Locaties

Westbeemster Jisperweg 41
Middenbeemster Middenweg 46
  Middenweg 78
  Rijperweg 36
  Rijperweg 128
Noordbeemster Middenweg 5
Zuidoostbeemster Purmerenderweg 29
  Volgerweg 84
  Volgerweg 84A
  Zuiderweg 18