Loket Jeugd

Waar kunt u terecht met vragen/zorg over uw gezin?

Centrum voor Jeugd en Gezin

Met eenvoudige vragen kunnen ouders/verzorgers van kinderen tot 18 jaar terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Denk aan vragen over opgroeien en opvoeden zoals slapen, zindelijkheid, pubertijd, pesten. Kijk hiervoor op de website Centrum voor Jeugd en Gezin Beemster voor meer informatie.

Heeft  u hier al hulp gezocht, maar blijven zorgen aanhouden, bespreek dit met uw hulpverlener. De hulpverlener kan, samen met u, een aanmelding doen bij het gemeentelijk Jeugdteam.

Heeft u wel zorgen maar geen hulp, neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin. Stel uw vraag via de mail cjgbeemster@ggdzw.nl of bel 0299-748004 en vraag naar de coördinator.

Jeugdteam

De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdzorg.

Het gemeentelijk Jeugdteam is opgericht voor hulp bij complexe vragen, wanneer er meer nodig is dan basisvoorzieningen kunnen bieden.

Het Jeugdteam is een multidisciplinair team, dat bestaat uit professionals van verschillende organisaties met deskundigheid op het gebied van jeugd- en opvoedhulp, geestelijke gezondheidszorg problemen en verstandelijke beperking. Naast het zelf bieden van passende hulp vormt het Jeugdteam ook de toegang tot gespecialiseerde jeugdhulp en kan dit, zo nodig, inschakelen. Voor rechtstreeks contact met het Jeugdteam: via de mail beemsterjeugdteam@ggdzw.nl of bel 0299-748004 en vraag naar de coördinator.

Als er meerdere soorten hulpvragen tegelijk spelen, kunt u dat aanvragen bij het gemeentelijke loket Jeugd, dat ook in het Jeugdteam is vertegenwoordigd. Gemeentelijk loket Jeugd: loketjeugd@purmerend.nl of telefoon 0299-452550.

Professionals kunnen contact zoeken met het Jeugdteam voor informatie of consultatie via beemsterjeugdteam@ggdzw.nl of met de Jeugdteam coördinator: 0299-748004.

Bekijk hier de algemene informatie over het jeugdteam.