4 mei herdenking via Youtubekanaal gemeente Beemster

Link naar live uitzending 4 mei 19.00 uur: https://youtu.be/zzHdke130q8

Ieder jaar staan we op 4 mei stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Het 4 mei Comité Beemster biedt dit jaar weer een alternatief programma aan, zodat iedereen toch gezamenlijk kan herdenken.

Het online programma bestaat uit twee delen: een videofilm gevolgd door een livestream vanaf ‘t Landje. Beide zijn vanuit huis te volgen via het youtubekanaal van gemeente Beemster.

Film '4 mei in de Beemster'
In de afgelopen weken is hard gewerkt om op verschillende locaties in de Beemster een videofilm te maken met als titel '4 mei in de Beemster'. Hierin komen jong en oud aan het woord over wat vrijheid voor hen betekent. Vroeger en nu. Leerlingen van de basisschool de Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster hebben daarin een belangrijke rol gespeeld. Maar ook beelden van andere belangrijke plekken en gebeurtenissen in onze droogmakerij komen in beeld. Een videofilm met muziek, dans, verhalen en een toespraak door burgemeester Karen Heerschop.

Livestream op 't Landje
Na de film volgt de livestream van de ceremonie op ’t Landje. Het blazen van de taptoe, het leggen van kransen, een kort woord en uiteraard de twee minuten stilte is op deze wijze live te volgen. I.v.m. de coronamaatregelen is het niet mogelijk de kranslegging bij te wonen. Inwoners wordt gevraagd vanuit de deuropening het Wilhelmus mee te zingen met het koperensemble na afloop van de twee minuten stilte.
 
Hoe kunt u meekijken?
De videofilm en livestream zijn op 4 mei vanaf 19.00 uur te volgen via het youtubekanaal van gemeente Beemster. De link naar de uitzending kunt u ook vinden via de website www.beemster.net en via de sociale media kanalen van gemeente Beemster.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Herdenking op www.4en5mei.nl.