Tweede Kamer verkiezingen op woensdag 15 maart 2017

Op woensdag 15 maart 2017 kunt u stemmen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer.

In de gemeente Beemster kunt u in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat. Als u gaat stemmen neemt u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. Als u zich niet kunt identificeren, mag u niet stemmen. U brengt uw stem uit op een stembiljet.

Vergeet uw stempas niet!
Om overal in Beemster te kunnen stemmen ontvangt u een stempas. Deze toont aan dat u mag stemmen. Zonder kunt u niet stemmen. Vergeet uw stempas dus niet mee te nemen. Mocht u ‘m kwijtraken dan kunt u, uiterlijk dinsdag 14 maart 2017, tot 12.00 uur een vervangende aanvragen bij de afdeling burgerzaken. Vindt u alsnog uw oude pas terug, dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Neem bij het stemmen ook een geldig identiteitsbewijs mee
Tijdens het stemmen moet u uw identiteitsbewijs tonen aan de voorzitter van het stembureau. Een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs is prima. Let op: het document mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Waar kunt u stemmen?
Omdat u met een stempas overal binnen de gemeente mag stemmen, vindt u hieronder een overzicht van alle stembureaus:
•    Gemeentehuis Beemster – Rijn Middelburgstraat 1
•    Dienstencentrum Middelwijck – Prinses Beatrixpark 54
•    De Kerkhaen – Jisperweg 57
•    Buurthuis Zuidoost – Middenpad 2
•    Wooncentrum Zuiderhof 16 – Zuiderhof 16
•    De Bonte Klaver – Middenweg 49

Openingstijden stembureaus
De stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden en geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur.

Stemmen bij volmacht / iemand anders stemt voor u
Als u op de dag van de stemming niet zelf kunt stemmen, kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Die persoon mag dan namens u stemmen. Op de achterkant van uw stempas vult u de naam in van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in Beemster woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is wel dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen en de volmachtstem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf. De kiezer die voor u stemt moet ook een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u aan de voorzitter laten zien. Hierbij geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

Informatie
In het gemeentehuis, afdeling burgerzaken, kunt u alle informatie krijgen over de verkiezing.
Het bezoekadres is: Rijn Middelburgstraat 1, 1462 NV Middenbeemster.
De afdeling burgerzaken is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 uur tot 12.00 uur. Op maandagmiddag is de afdeling burgerzaken geopend van 13.30 uur tot 19.00 uur.
Telefonisch bereikbaar onder nummer 0299-452452. Mailen kan ook! Informatie over de verkiezing vindt u ook op www.elkestemtelt.nl.